Straatmaatjes – Repetitie

Groepsfoto

Repetitie 39 (31 okt 2013)

Enkel een repetitie in de voormiddag, herhalen van plaatsen. Niet te veel zingen want anders worden de stemmen te belast.

In de namiddag is het dan zo ver, we komen samen om ons nog even op te warmen… en dan vliegen we erin! Patat!

Go Straatmaatjes!

Repetitie 38 (29 okt 2013)

Opnieuw een volle dag repeteren in het Gildhof. Na de generale van afgelopen maandag nog enkele puntjes op de i gezet. Waarop letten, wat moet er anders, posities vlot aannemen…

Ai ai, sommigen last van de stem dus doen we het zingen rustig aan. Ook de kleinste van groep 2 blijkt ziek te zijn… het wordt nog spannend.

’s Avonds opnieuw een generale met groep 1! Loopt al redelijk vlot, vlotter dan de dag ervoor!

Repetitie 37 (28 okt 2013)

Een volle dag repetitie in het Gildhof. We beginnen in het Vossenhol, aangezien de lichten en micro’s worden opgehangen. Daarna eindelijk in het decor. Het ziet er super uit! De kids genieten en gevne het beste van zichzelf.

In de namiddag komen Trui en Lieven ook repeteren en s avonds de eerste generale met groep 2!

Repetitie 36 (26 okt 2013)

Repetitie met de volwassenen en kinderen.

Repetitie 35 (19 okt 2013)

Met de kinderen het stuk doorlopen! Waar nog op te letten!

Repetitie 34 (12 okt 2013)

Vandaag een grote repetitie. Kinderen en volwassenen samen, het volledige stuk doorlopen. Deel 1 werd opgevoerd door groep 1, groep 2 nam Deel 2 voor zijn rekening. Volgende week omgekeerd.

Het was even geleden en de concentratie was bij vele kinderen zoek… Dus was het eind van de namiddag nodig om even alles te overlopen. Uiteindelijk herhaalden we nog even de laatste twee stukken en het ging super! De concentratie zat weer snor! Hopelijk volgende week een betere repetitie met direct een focus en zoveel mogelijk aanwezige kinderen!

Er kwam ook nog een journaliste langs om met enkele kinderen apart te spreken.

Volgende week in de krant?

Repetitie 33 (5 okt 2013)

Vandaag weer een spannende dag… Deze keer niet echt repeteren, maar de pers ons kunnen tonen. Al komt er iets minder pers op de proppen, wat de kinderen voornamelijk heel spijtig vinden!

Daarna is het tijd om de ‘mooie’ kledij te passen en nog enkele zaken aan te veranderen. Daarna tijd om een echte fotoshoot… fotos die nodig zijn voor het programmaboekje en voor de powerpoints…

Heel erg plezant allemaal…

Repetitie 32 (28 sept 2013)

Een repetitie met kinderen en juffen… tijd om dansjes te verfijnen en scenes in te oefenen. Voor sommigen weer een herhaling die ze onnodig vinden, maar toch blijkt dat er toch nog wel herhaling nodig is! Zeker leren zingen op het juiste moment is vaak nog moeilijk!

Repetitie 31 (21 sept 2013)

Na een weekje rust terug aan de slag. De videobeelden werden bekeken en kleine foutjes werden besproken. Tijd om de laatste zaken in te oefenen.

Repetitie 30 (8 sept 2013)

Vandaag een drukke dag. In de voormiddag generale repetitie 1 met groep 1. alles wordt voor de eerste keer achter elkaar gespeeld… met nog heel wat foutjes in, maar het geheel wordt duidelijk.

In de namiddag is het dan de beurt aan groep 2. Het loopt al heel wat vlotter. Voor de kinderen die in beide groepen spelen, wat dit een heel zware dag! En voor kinderen die maar in 1 groep spelen een dag waarop ze merken wat ze achter de schermen moeten doen… en als ze niets moeten doen, dat ze moeten stil zijn… ook een hele opgave 🙂

Repetitie 29 (29 aug 2013)

En nog een dagje repeteren in het Gildhof… de laatste van de vakantie… en dat om zo de vakantie af te sluiten en de laatste eindmeet in te zetten.

Repetitie 28 (28 aug 2013)

Opnieuw repeteren in het Gildhof, maar deze keer een halve dag. Tijd om veel te repeteren met juf Eline! Heel veel herhaling…

Repetitie 27 (27 aug 2013)

Vandaag een spannende dag in het Gildhof! Repeteren op het grote poidum. en dan komt de adrenaline naar boven.

Eerst een volle dag met de kids repeteren en ’s avonds samen met de volwassenen…

Repetitie 26 (26 aug 2013)

Na even vakantie te nemen, starten we weer vol goede moed met het repeteren!

Teksten herhalen, dansjes inoefenen.

Repetitie 25 (6 juli 2013)

Repetitie 24 (29 juni 2013)

Repetitie 23 (8 juni 2013)

Repetitie 22 (1 juni 2013)

Repetitie 21 (25 mei 2013)

We vierden vandaag twee verjaardagen. Femme was afgelopen donderdag 6 geworden en Eline is komende maandag jarig! Wat een feest!

We gingen van start met het zingen van enkele liedjes.

liedjes zingen

Daarnaast was het een speciale dag vandaag… Zo goed als alle volwassenen gingen komen repeteren. Bij deze konden de kids kennismaken met hun volwassen tegenspellers.

Tom, de gouverneur, was reeds van de start aanwezig. En hij mocht er direct invliegen met zingen! En iedereen hoorde dat het goed was!

Als alle volwassenen er waren, werden de scenes (met volwassenen) één voor één geoefend. Bij sommige tijden wat druk en chaotisch (wie is groep 1, wie groep 2) voor de volwassenen… zeker als onze kleine acteurs niet konden stilstaan achter de schermen! Maar het verhaal wordt toch al duidelijk!

Linda (oma van Femme) en Marleen (moeder van Loth) waren er ook om de maten van de kinderen nog eens te controleren en verder te kijken voor de kledij…

Repetitie 20 (4 mei 2013)

Vandaag opnieuw heel wat repeteren… Iris had ook een leuk ideetje voor het dansje op het ‘Namenlied’! Best wel leuk! Nu nog heel wat inoefenen.

Repetitie 19 (27 april 2013)

Repeteren, repeteren, wie zijn best doet, zal het leren… Al is het soms wel moeilijk om vol te houden.

Vandaag kwam Geert ook kijken. Als het lukt, zal hij onze politieagent en heer Pypen zijn, samen met nog enkele figuratenrolletjes.

Repetitie 18 (20 april 2013)

Vandaag weer repeteren. Enkelen knden er niet bijzijn, dus gingen we aan de slag met een iets kleinere groep. Iris en Victor oefenden samen met enkelen een dansje in op ‘het Alfabet’.

Nog heel wat werk, maar het begint wel op te schieten!

Tweedaagse (11 en 12 april 2013)

 

Op het eind van de paasvakantie was het tijd om twee dagen samen te repeteren en samen te zitten via korte ovelegmomenten … Twee dagen aan een stuk. Best spannend, best leuk…

 

De donderdagmorgen kwamen de kinderen druppelsgewijs bij Loth thuis aan. De een wat meer geladen dan de anderen… Elise had vermoedelijk gerief voor 1 week mee. 😉

Jules was jammergenoeg ziek gevallen, dus kon hij er niet bij aanwezig zijn. Femme moest ook vroeger vertrekken en Dana kwam iets later aan.

 

Eenmaal aangekomen werd iedereen in het werk gestoken en mochten ze samen spaghettiesaus maken…

Daarna was het tijd voor de installatie. Wat een plezier en getetter! Enkel op de jongenskamer was het rustig… Zij hadden een strak schema afgesproken.

 

Tegen 10 uur vertrokken we naar het reuzenhuis. Daar werd direct ernstig gerepeteerd.

Iedereen had een zelfgemaakt lunchpakket mee, dat smaakte na de drukke voormiddag.

 

Na de lunch, was het tijd voor een spel. Eén tegen allen. Alle musicalkids mochten zich bewijzen tegen ons… en wat deden ze hun best.

Daarna repeteerden we opnieuw en na het vier-uurtje kwamen ook de Lieven en Trui erbij! Victor en Matthias mochten samen de ‘vangsscene’ oefenen…

 

Tegen 18 uur waren onze buiken leeg en vertrokken we opnieuw naar huis. Eline had de spaghettiesaus volledig afgewerkt, dus moesten we enkel nog de pasta koken… We zijn niet gewend om voor zo een grote groep te koken en ja, onze pasta verbandde. We wilden iets te veel pasta in 1 keer koken.

Ondertussen waren de gasten naar de ‘Perfecte Sterren’ aan het kijken. Tegen dat deze bijna afgelopen was, konden ze aan tafel. Enkele gasten hielpen met de afwas en daarna ging ‘de winkel’ open. Tijdens het spel die middag hadden ze punten kunnen sparen, waarmee ze ’s avonds lekkers konden ‘aankopen’.

 

Omdat het ondertussen toch wel laat was geworden, konden niet alle activiteiten doorgaan. De gasten beslisten om de eerste musical te bekijken en niet de gezelschapsspelen te spelen.

 

Het werd later en later… en sommigen konden nog amper hun ogen openhouden. De jongens besloten als eersten om toch naar hun bed te gaan. De meisjes hielden vol tot het eind van de film. Na de film duurde het nog even voor er stilte kwam, maar daarna viel iedereen in slaap en genoten van hun nachtrust!

 

Op de tweede dag waren Felice en Dana heel vroeg wakker. Ja, ik had dan ook gezegd dat ze mochten opstaan vanaf 7 uur… natuurlijk die avond er vergeten bij te zeggen dat ze wat langer ‘moesten’ blijven liggen omdat het later was geworden. De jonge dames gingen weer naar hun bed, om dan toch even later opnieuw op te staan. Zo werd iedereen rustig wakker.

 

Tegen 9 uur was het tijd voor ochtendgymnastiek. De enthousiaste Ruth liet iedereen even zweten en goed wakker worden.

Daarna aan tafel… lekker eten en daarna terug vertrekken naar het Reuzenhuis.

 

In het Reuzenhuis werd opnieuw gerepeteerd, deze keer met attributen! Weer iets nieuws erbij. Voornamelijk het op tijd klaarleggen (als er een Black-out is), is heel spannend.

tweedaagse repetitie

Vervolgens werd er gelunched en speelden we vertrouwensspelletjes.

Deze monden uiteindelijk uit in de brugscene… heel spannend voor Dana!

Tegen de vroege avond vertrokken we rustig terug naar Loths huis om vervolgens daar alles op te ruimen. De living werd opnieuw omgevormd tot een bagageruim… en daarna werden de gasten één vor één opgehaald.

Het was alvast een leuke leerzame tweedaagse! Ideaal om elkaar beter te leren kennen en intens te repeteren!

Repetitie 15 (23 maart 2013)

Opnieuw waren de oudsten afwezig… omdat de indramming van teksten niet iedere week kan, zeker niet als niet iedereen er is, werd de ‘dans’ voor het namenlied ingeoefend! Het was best wel grappig om hen te zien ‘ritsen’. Nog best wat werk aan, maar als iedereen er zal zijn en het lukt, zal het heel mooi zijn!

We kijken allen uit naar de tweedaagse in de paasvakantie! Gezellig samen repeteren en vooral ook ‘spelen’! Hopelijk krijgen we tegen dan alles onder de knie, zodat we weer een stapje verder kunnen in de musicalopzet!

Repetitie 14 (16 maart 2013)

Vandaag de eerste dag met Victor. Hij kwam iets vroeger om samen met Ruth teksten te doornemen.

Omdat het examens zijn voor de oudere acteurtjes, zijn er niet zo veel aanwezig. We besloten met het bestuur om teksten in te studeren, want hier is toch nog heel wat werk aan!

We sloten af met zingen!

En Victor deed het super voor de eerste keer!

 

Repetitie 13 (9 maart 2013)

 

Heel wat acteurtjes waren afwezig… de examens staan voor de deur en dit had tot gevolg dat we met een kleinere groep waren.

 

We bespraken dat we best nog heel wat werk hadden… dus gingen we teksten inoefenen en zingen.

 

Toen kwam een acteurtje zeggen dat hij niet verder kon deelnemen…

 

Carnavalstoet (3 maart 2013)

 

Vandaag was het een grote dag voor 16 straatmaatjes. Samen met enkele figurantjes en enkele volwassenen lieten we ons kunnen zien tijdens de carnavalstoet.

 

We spraken om 12 uur af bij Loth thuis… Daar treften we enkele voorbereidingen.

We zongen nog even… en dan vertrokken we.

Om 13:30 vertrokken we naar het startpunt.

Daar warmden we onze stem op en wachtten we op het startschot!

We probeerden ons best te doen en lieten ons horen… niet simpel tussen al het feestgedruis.

We gingen heel dicht bij het publiek zingen!

Uiteindelijk kregen we de 3e prijs van de jury!

carnaval groepsfoto

Super toch!

 

De foto’s werden genomen door Lies Vercruysse, de vriendin van Eline! Bedankt!

Ook de mama van Liete willen we danken voor de ‘confetti’-zakjes.

 

Meer foto’s op onze facebook-pagina: Musicalkids Tielt

 

Repetitie 12 (2 maart 2013)

 

Vandaag een nieuwe repetitie voor de carnvalstoet.

Het was tijd om de panelen en het karretje van de juf te schilderen.

 

Iedereen kreeg een schildertaakje.

Daarna repeteerden we nog even en werd de kreet geoefend!

 

Na het oefenen was het dan weer tijd om de panelen te finaliseren met enkele leuke zaakjes op… Het ziet er alvast heel leuk uit. En helemaal gemaakt door de gasten zelf!

 

De school werd opgekuisd en daarna gingen we van start met een spelletjesuurtje. Leuk om te zien hoe de gasten elkaar gevonden hebben…

 

Repetitie 11 (23 februari 2013)

 

Vandaag geen zuivere repetitie. Volgende week zullen we meedoen aan de carnavalstoet van Tielt. Daarvoor moeten verkleedkleren gepast worden…

Iedereen ziet er veelbelovend uit! Daar zullen we ook vier liedjes brengen.

‘Samen’, ‘Aan de slag’, ‘Namenlied’ en ‘Ik ben moe’.

Er wordt geoefend met zang en dans!

Marieke is niet aanwezig omdat zij dit en volgend weekend in een ander toneel meespeelt. Ruth vervangt haar. Ook Dana en Ricardo zijn er niet, hopelijk zijn ze er volgende week bij zodat onze dansjes kloppen…

Volgende week wordt het een knutselmiddagje… de panelen moeten geschilderd worden en het karretje van de juf moet gemaakt worden.

Tussenrepetitie (krokusvakantie)

 

De meeste acteurtjes komen in kleine groepjes de zang oefenen.

 

Repetitie 10 (2 februari 2013)

 

Heel het eerste deel wordt samen met Lieven en Trui doorgenomen. Elke groep krijgt de kans om met de twee volwassenen op het podium te staan.

 

Repetitie 9 (12 januari 2013)

 

Lieven en Trui komen kijken om te te beslissen of ze meedoen als Baas en Bazin…

 

Op het eind van de repetitie staan ze ook reeds op het podium… Kortom: ze doen mee!

 

Repetitie 8 (5 januari 2013)

 

We repeteren opnieuw de scenes 4 en 9. Er wordt ook tijd gestoken in de zang! Daarnaast valt het op dat meer en meer kinderen hun rol eigen worden. Ze kunnen zich beter inleven en staan niet ‘gewoon’ op het podium!

  

Repetitie 7 (28 december 2012): een volle dag!

 

Een volle dag repeteren… het heeft wel iets. Het is best wel druk, maar ondertussen valt op dat de kinderen elkaar beter leren kennen. Dat ze ook beter in hun rol geraken.

We begonnen met de herhaling van scene 4 voor elke groep… gelukkig, want het zat een beetje ver. Daartussen was het tijd voor spelletjes. Spelletjes om elkaars naam en musicalnaam beter te leren kennen… en het is nodig, want de echte naam en de musicalnaam… het is toch niet simpel!

kennismaking

Vervolgens gingen we van start met de eerste dans. Nja, en het is te zeggen… hihi… voor sommigen lukte het al een beetje, voor anderen is er toch nog wel veel werk aan!

 jarige silke

Na de lunch gingen we verder aan de slag. Het was best wel spannend, want onze eerste volwassene zou eens komen kijken…

 

De verjaardag van Silke werd gevierd! HIep Hoera. Wat had haar mama lekkere cakejes gemaakt. De mama van Silke bleef even, zodat we onze kunsten konden tonen.

Even later waren ook Lieven en Marleen er… ai ai ai, en wat ging het slecht. Eline merkte op dat het niet zo goed ging, dat ze zenuwachtig waren.

De afspraak met Lieven: ‘hij doet mee als het volgende week beter is…’

 

Als Lieven weg was, even tijd voor ontspanning!

 

Omdat de zang erbarmelijk was, werd op het eind van de dag een zangles ingevoerd…

 

En nu op naar volgende week! Teksten vanbuiten kennen van scene 4, zodat we die vervolgens even kunnen laten rusten en overgaan naar andere scenes!

 

Repetitie 6 (8 december 2012)

 

De examens zijn begonnen en daardoor waren we met kleinere groep. Ook Eline en Ruth zijn zich aan het voorbereiden op de examens.

 

Vandaag oefenden we met juist leren ademen, in de buik. Echt niet makkelijk.

 

Tijdens vorige repetities oefenden we scene 4 (eentje met veel werk voor de straatkinderen en veel liedjes), scene 9 (met Mercedes) en ook al even scene 6 (met de juf). Nu werkten we in kleinere groepjes om scene 15 van de jongens en scene 18 met de kleinere acteurtjes te oefenen.

 

Omdat Ibe het een beetje te druk heeft met school… neemt ze liever niet meer deel aan de musical. Daardoor moest ik op zoek naar iemand anders. Felice stond gelukkig te popelen om te starten! Ze werd dan ook direct door de groep onder de vleugels genomen!

Felice is wel een stukje kleiner dan Ibe, daardoor zal de lijn niet goed kloppen… al zullen we haar een stukje laten groeien (indien het lukt) en wat laten ‘verouderen’.

 

De vijfde repetitie (24 november 2012)

 

Zowel Lobke, Ruth, Eline als ik waren aanwezig. We gingen dus in groepjes aan de slag…

Bij Ruth werd op inleving en intonatie gelet, Lobke bekeek de uitspraak en Eline en ik oefenden de zang.

 

Op het eind van de namiddag was het tijd om alles op het podium in elkaar te laten vloeien van scene 4… en even vlug de rij in te drillen.

 

De vierde repetitie (17 november 2012)

 

We repeteerden heel wat liedjes. Daarnaast deden we ook enkele spelletjes om elkaar nog beter te leren kennen…

 

Uiteindelijk oefenden we de plaatsstanden van het podium en de rij!

 

Repetitie 3 (20 oktober 2012)

 

We werkten om scene 4 op punt te zetten… ondertussen leerden we ook nog de andere liedjes van die scene aan. Er werd aan iedereen gevraagd om scene 4 vanbuiten te leren, en indien mogelijk ook scene 9… aangezien er toch een vakantie aankwam!

 

De tweede repetitie (13 oktober 2012)

 

We gingen van start met het voorstellen van hun eigen personage. Sommigen konden dit per twee doen, anderen alleen. De drie ‘zusjes’ stelden ook zichzelf voor.

Allen waren nog wat onwennig (met enkele uitzonderingen), maar deden het super om zich voor de eerste keer in hun rol in te leven!

 

Erna was het tijd om het ‘geheim’ te vertellen. Voor enkelen een gewoon geheim dat meer kracht geeft aan hun personage, voor anderen iets heel belangrijks om mee te nemen door het hele verhaal. Het geheim wordt niet aan elkaar doorverteld… Pas na de laatste voorstelling!

 

Daarna gingen we aan de slag… met zingen… Vorige keer leerden ze 1 liedje en maakten ze kennis met een ander. Deze keer leerden we een derde liedje (startlied) aan. Maar wat is het hoog! En daarom herhaalden we nog eens het liedje dat ze al goed konden… Wauw! Wat een enthousiasme! En wat klonk het goed! Jules, Marieke, Dana en Emmely/Iris zongen prachtig het hoge stuk… en even later de anderen ook!

Na dat liedje, leerden we het nieuwe lied en het ging al veel beter.

 

We gingen in de kring zitten en liepen de scene 2 keer door (per groep 1 keer). En daarna was het tijd om het op het podium vorm te geven. Die ene scene speelden we 1 keer door… het eerste deel met groep 1, het tweede met groep 2…

 

En toen was het al tijd! Wat vliegt de tijd!

 

De eerste repetitie zit erop (6 oktober 2012)

 

Op zaterdag 6 oktober hielden we de eerste repetitie. Hierbij werden ook de ouders uitgenodigd. Ik moet zeggen dat wij, Eline, Ruth en Loth, toch zenuwachtig waren. En dat was voornamelijk bij mij, Loth, merkbaar… Ik viel over mijn woorden en liep zelf een stoel omver… Haha! Zo zie je maar dat de start van onze nieuwe musical ook voor zenuwen bij ons zorgt.

De algemene info, repetitiedata, opvoeringsdata en contract werden overlopen. Eenmaal alles ondertekend was, konden de ouders beschikken… en gingen we aan de slag.

 

Eerst begonnen we met Eline (bestuur) te vieren want zij was net verjaard!

 

En dan, wat een enthousiasme. Het script werd uitgedeeld, er werd uitleg gegeven rond personages… enkel de ‘geheimen’ (enkel bij oudere kinderen) kwam nog niet aan bod… Dus de kids zitten nog even in spanning!

Na wat uitleg over hun personage, voorstelling van wie wie speelt en wat hun eigenschappen (waardoor de nicknames ontstonden) en wie hun vriendje, broer of zus is, werden de meters aangeduidt.

 

Marieke zal zich (met hulp van Ruth) ontfermen over Femme en Louise C. Dit voornamelijk omdat we op Marieke rekenen om eventuele blokages op het podium te ondervangen. Met Femme ging dit redelijk goed, eenmaal we het script lazen luisterde Femme naar Marieke en zei ze op het juiste moment wat ze moest zeggen… Voor Louise C was dat iets moeilijker. Marieke zat haar in te fluisteren en tegenover haar zat mama heel de boel te dirigeren… Kortom… een extra woordje uitleg was achteraf nodig om Louise te duiden waarom Marieke het influisterde. Marieke heeft alvast haar handen vol, maar doet dit super!

 

Ibe ontfermd zich over Silke, die direct de opdracht kreeg (al vroeg silke het eerst aan haar echte zus Eline) om haar map op orde te brengen. Quincy heeft als meter Maxine en Roxane gaat ten rade bij Elise, al heeft ze ook veel hulp gekregen van anderen.

 

Na de meters werd er een kennismakingsspel met popball gespeeld. Kort je voorstellen…

Vervolgens mocht iedereen zich verstoppen en ging Eline aan de slag. Erna mocht Ruth ieder ‘musicalgezin of vriendjes’ zoeken.

 

Na een drankje en koek begonnen we echt (‘eindelijk’). Er werd uitleg gegeven over hoe het script te lezen: ‘schuine tekst is wat je moet doen, rechte tekst is wat je moet zeggen, je naam staat boven wat je moet zeggen’. Scene 4 werd doornomen. Een superlange scene met de kinderen waar vijf liedjes in voor komen. Het eerste deel van de scene werd eerst doornomen met groep 1 (Eline, Emmely, Louise C, Silke en Liete). Het werd twee keer overlopen en ging al vlot. Omdat niet iedereen al een map meehad, was het nog even moeilijk om mee te bladeren. Maar dit zal wel verbeteren… Van sommigen was er nog niet aangeduid (de tijd ontbrak me om alles aan te duiden) en ook dat was wat onduidelijk. Na groep 1 kwam groep 2 aan bod (Iris, Louise D, Femme, Charlotte en Quincy). Amai! Ze hadden duidelijk geluisterd bij de eerste groep!

En zo namen we scene vier helemaal door.

 

Erna besloten we om nog een liedje aan te leren! Wauw! De gasten waren er, om het voor de eerste keer te horen, vlug mee weg! Natuurlijk is er nog werk aan, maar wauw! Om afwisseling te hebben, namen we er nog een liedje bij…

 

En ondertussen sijpelden de ouders binnen…

 

We kijken uit naar de volgende keer!